سالم و جوان ماندن، هنر زندگي كردن است سالم و جوان ماندن، هنر زندگي كردن است .

سالم و جوان ماندن، هنر زندگي كردن است

انواع اسپيسر و كاربرد آن

از جمله اصلي‌ترين مقاطعي كه در صنعت ساختمان‌سازي از كاربرد مهم و گسترده‌اي برخوردار است، ميلگردها هستند. ميلگردها كه در انواع ميلگرد ساده و ميلگرد آجدار شناخته مي‌شوند، به محصولاتي گفته مي‌شود كه براي جبران مقاومت بتن در برابر نيروهاي كششي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. در واقع مي‌توان گفت بدون استفاده از ميلگردها، بتن مقاومت لازم در برابر نيروهاي كششي را نخواهد داشت. از اين رو از ميلگرد به منظور جبران اين كمبود استفاده مي‌شود. اما مسئله‌اي كه وجود دارد، اين است كه ميلگردها نيز مانند ديگر مقاطع فلزي ممكن است دچار زنگ‌زدگي شوند. در اين ميان به منظور جلوگيري از اين مسئله و آسيب ديدن ميلگرد از اسپيسر استفاده مي‌شود. در ادامه در مورد انواع اسپيسر فلزي ، پلاستيكي ، بتني و كاربرد آن‌ها صحبت مي‌كنيم.

اسپيسر در واقع سبب ايجاد پوششي يكنواخت روي ميلگردها شده و از آسيب رسيدن به آن‌ها جلوگيري مي‌كند. ابعاد و اشكال اسپيسر با توجه به كاربرد و بار اعمال شده بر روي سازه انتخاب مي‌شود. در ادامه با اين محصول بيشتر آشنا مي‌شويد.

اسپيسر چيست ؟

نام ديگر اسپيسر فاصله گذار است. اين محصول يكي از ابزارهاي پركاربرد در ساختمان سازي است. انواع اسپيسر در ابعاد مختلف توليد شده و هر يك كاربرد متفاوتي با ديگري دارد. كاربرد اسپيسر از جمله اسپيسر فلزي ، اسپيسر پلاستيكي ، اسپيسر بتني ايجاد فاصله بين دو ميلگرد است. در واقع به عنوان روكشي عمل مي‌كند كه از ايجاد زنگ زدگي در ميلگرد جلوگيري مي‌كند. كاور ميلگرد يا بتن، لقمه بتن و فاصله نگهدار اسامي ديگر انواع اسپيسر است.

انواع اسپيسر

انواع اسپيسر

پس از آشنايي با اسپيسر بهتر است با انواع آن نيز آشنا شويد. اسپيسرها به دو دسته كلي تقسيم مي‌شوند كه بر اساس جنس و كاربرد دسته‌بندي مي‌شوند. در ادامه هر يك را جداگانه بررسي مي‌كنيم.

انواع اسپيسر از نظر جنس

همانطور كه گفته شد اسپيسرها در وهله اول از نظر جنس دسته‌بندي مي‌شوند:

اسپيسر پلاستيكي

اسپيسر پلاستيكي كه يكي از انواع آن‌هاست، از جهات مختلف بهتر از انواع ديگر عمل مي‌كند. اسپيسر پلاستيكي از نظر وزن، قيمت، تنوع، شرايط توليد و نيز مقرون به صرفه بودن به نسبت بهتر از انواع ديگر است. از اسپيسر پلاستيكي بيشتر در ساخت‌وساز استفاده مي‌شود. البته در مقايسه با مزايب، معايبي هم دارد. اين نوع اسپيسر چسبندگي خوبي ندارد. چرا كه ضريب حرارتي آن با بتن متفاوت است. از طرفي فاقد مقاومت در برابر مواد شيميايي است.

اسپيسر بتني

در مقايسه با اسپيسرهاي پلاستيكي، اسپيسرهاي بتني داراي قيمت بالاتري هستند. از طرفي سختي و مقاومت فشاري بهتري نيز نسبت به نوع پلاستيكي دارند. اسپيسرهاي بتني ساير نقاط ضعفي كه نوع پلاستيكي دارد را ندارند. از اين رو در مقايسه با نوع پلاستيكي بهتر عمل مي‌كنند. اسپيسر بتني همچنين عواملي كه سبب آسيب رسيدن به بتن را مي‌شود كاهش مي‌دهد. اما بايد توجه كنيد قبل از به كارگيري آن ضريب حرارتي بتن با اين اسپيسر يكسان باشد.

اسپيسر فلزي

اسپيسر فلزي انتخاب بهتري نسبت به ديگر اسپيسر‌ها است. از آن جايي كه جنس اسپيسر فلزي با ميلگردها يكسان است ، از اين رو استفاده از آن بهتر است. اسپيسر فلزي از فولاد ساخته مي‌شود و ميلگردها را بدون جابه‌جايي در جاي خود حفظ مي‌كند.

انواع اسپيسر از نظر كاربرد

كاربرد اسپيسر‌ها با يكديگر متفاوت است. از اين رو از نظر كاربرد نيز به دسته‌هاي مختلفي تقسيم مي‌شود. اسپيسرها از نظر كاربرد به دو نوع كفي يا افقي و ديواري يا عمودي تقسيم مي‌شوند.

اسپيسر كفي (افقي)

اسپيسر كفي داراي انواع مختلفي است:

اسپيسر هاردفيكس

اين اسپيسر معمولا در كف سازه استفاده مي‌شود. در صورتي كه سايز ميلگرد حداقل 14 ميلي‌متر باشد از اين نوع اسپيسر استفاده مي‌شود.

اسپيسر ماكس فيكس

 اين اسپيسر در واقع در ميان اسپيسرها نيمه سنگين قرار مي‌گيرد. كاربرد اسپيسر ماكس فيكس ايجاد پوشش بتني 30 تا 75 ميلي‌متر در سازه‌هاي نيمه سنگين است. از اين نوع اسپيسر براي ميلگردهايي استفاده مي‌شود كه 8 تا 22 ميلي‌متر قطر دارند.

اسپيسر ميني فيكس

انواع اسپيسر از نظر كاربرد

اين اسپيسر در ميان انواع آن داراي كاربرد بيشتري است. چرا كه قيمت پايين تري نسبت به انواع ديگر دارد. از اين نوع اسپيسر براي ميلگردهايي استفاده مي‌شود كه از 6 تا 14 ميلي‌متر قطر دارند.

اسپيسر يو فيكس

از اين مدل اسپيسر در سازه‌هايي استفاده مي‌شود كه وزن متوسط داشته و با توان باربري نقطه‌اي 200 كيلوگرم استفاده مي‌شود.

اسپيسر دابل فيكس

از اين نوع اسپيسر در سقف‌هاي بتني استفاده مي‌شود. همچنين در سقف‌هايي كه ضخامت آن‌ها نسبتا بالاست مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

اسپيسر سايد فيكس

سازه هايي كه داراي وزن متوسطي هستند و در بخش‌هايي مانند تيرها و كف‌هاي نيمه سنگين از اين نوع اسپيسر استفاده مي‌شود. اين اسپيسرها با توان باربري 200 كيلوگرم طراحي شده است و براي ميلگردهايي استفاده مي‌شود كه از 12 تا 25 ميلي‌متر ضخامت دارند.

اسپيسر فلت بار

اين اسپيسر در فضاهاي نرم و فرو رونده استفاده مي‌شود. اين اسپيسر معمولا در محل تقاطع دو ميلگرد استفاده مي‌شود. از اين اسپيسر براي ميلگردهايي استفاده مي‌شود كه از 8 تا 16 ميلي‌متر ضخامت دارند.

اسپيسر فلت فيكس

براي ميلگردهايي كه 6 تا 14 ميلي‌متر قطر دارند از اين اسپيسرها استفاده مي‌شود. معمولا كاربرد اسپيسر فلت فيكس بسيار محدود است. چرا كه استفاده از اين اسپيسر ممكن است صفحه تخت زيرين سازه را دچار ضعف كند.

اسپيسر ديواري (عمودي)

اسپيسرهاي ديواري نيز به دسته‌هاي مختلفي تقسيم مي‌شوند كه شامل موارد زير است:

اسپيسر ويل فيكس

از اين اسپيسر براي سطوح عمودي استفاده مي‌شود. توانايي اين اسپيسر در ايجاد پوشش بتني بين 15 تا 100 ميلي‌متر است.

اسپيسر كيج فيكس

از اين اسپيسر به عنوان پوشش بتني در سطوح عمودي سنگين استفاده مي‌شود. همچنين مي‌توان از آن براي ايجاد پوشش بتني ميلگرد نسبت به خاك نيز استفاده كرد.

اسپيسر ويل سان

به اين اسپيسر، اسپيسر خورشيدي نيز گفته مي‌شود. اين اسپيسر مخصوص بخش هاييست وزن سطوح عمودي متوسط است. بر خلاف اسپيسرهاي ديگر، اين اسپيسر در سطح خارجي خود فاقد دندانه است. سطح داخلي نيز با كمان‌هاي منظم پوشيده شده است كه در ايجاد استقامت نقش مهمي دارد. اين مسئله سبب كاهش احتمال شكستگي دندانه‌هاي اسپيسر در زمان تماس با قالب مي‌شود.

مزاياي اسپيسر

مزاياي اسپيسر

همانطور كه گفته شد ميلگردها به مرور زمان و بر اثر تماس با شرايط خارجي و آب و هوايي مرطوب، پوسيده شده و دچار زنگ زدگي نيز مي‌شوند. از اين رو براي جلوگيري از اين مسئله از اسپيسر استفاده مي‌شود. اسپيسرها پوششي روي ميلگرد ايجاد مي‌كنند در نتيجه مقاومت آن‌ها در برابر شرايط خارجي مختلف افزايش پيدا مي‌كند. از طرفي وجود اسپيسر سبب نگهداري ميلگردها و جلوگيري از حركت آن‌ها در بتن مي‌شود.

در گذشته به منظور ايجاد فاصله بين ميلگردها و بتن از چوب و سنگ استفاده مي‌شد. اما به دليل عدم مقاومت مطلوب اسپيسر توليد شد و از اين محصول براي نگهداري ميلگردها استفاده شد. از طرفي اين محصول داراي وزن سبكي بوده و بر روي ميلگردها پوششي صاف و يكدست ايجاد مي‌كند. مزاياي اسپيسر در يك جمع بندي كلي شامل موارد زير است:

  • استفاده از اين محصول مقرون به صرفه است.
  • وزن آن كم بوده و به همين علت حمل و نقل آساني دارد و كم هزينه است.
  • استفاده از آن سبب سرعت بخشيدن و دقت بيشتر در فرآيند فاصله گذاري مي‌شود.
  • از طرفي استفاده از اين محصول سبب صرفه جويي در ساير هزينه‌ها از جمله نيروي انساني مي‌شود.
  • استفاده از آن سبب پوشش يكسان و مناسب در ميلگرد مي‌شود.

كلام آخر

در مطالب فوق در مورد انواع اسپيسر و كاربرد آن صحبت كرديم. قبل از خريد اسپيسر با انواع آن و كاربرد هر يك آشنا شويد تا با توجه به نياز خود نوع مناسب را انتخاب كنيد. به منظور خريد انواع اسپيسر ، واتراستاپ، الكترود جوشكاري، پايه فنس، يونوليت، انواع توري، ميلگرد ساده  و... با شهر مفتول در ارتباط باشيد. شهر مفتول توليدكننده و عرضه كننده انواع محصولات مفتولي اعم از انواع توري، تيرچه بتني، تيرچه كروميت و... است. به منظور خريد انواع محصولات مفتولي و اسپيسر با كيفيت تضميني با شماره 02137556 در تماس باشيد و ضمن دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص محصولات، از مشاوره رايگان بهره مند شده و سفارش خود را نيز ثبت كنيد.


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۴ آبان ۱۴۰۳ساعت: ۰۹:۴۴:۴۸ توسط:گيلدا موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :